Pečená paprika plnená syrom a šunkou
Keďže nechcem, aby sme stále jedli len mäsitú stravu, rozhodla som sa preskúmať, čo internet ponúka a našla som zaujímavé recepty na plnenú papriku. Opäť som niečo skombinovala, doplnila a vzniklo z toho toto 🙂
potrebujeme
základné suroviny
- hrubá červená paprika – podľa počtu osôb, ja som piekla 5 ks,
- kyslá smotana – zopár PL – ja som dala 4 PL,
- šunka – 150 gramov,
- syr tvrdý – cheddar alebo iný – 150 gramov,
- vajíčko – žĺtok – 1 ks,
- syr plesňový – ja som použila camembert (lebo sme ho mali doma), môžete aj napr. nivu – 50 gramov,
- slanina – plátky – 5 ks
na dochutenie podľa svojej chuti
- mleté čierne korenie,
- soľ
postup
Najskôr si pripravíme papriky, ktoré budeme plniť zmesou. Ja som z paprík opatrne odrezala vrch, vnútro papriky som vydlabala, aby v nej neboli zrniečka a odložila ich zatiaľ nabok.
Zmes, ktorú budeme plniť do paprík pripravíme nasledovne:
Na doštičke si pokrájame na drobné kocky šunku, ktorú vložíme do misy. Pridáme k nej nastrúhaný tvrdý syr a na kúsky pokrájaný plesňový syr – ja som použila cca 50 gramov camembertu. Pridáme kyslú smotanu, žĺtok z jedného vajíčka a všetko dochutíme mletým čiernym korením a podľa potreby aj soľou (ale myslite na to, že šunka aj syr sú slané a ak použijete napr.nivu, tá je tiež veľmi slaná, takže soliť ani nie je treba). Všetky suroviny spolu premiešame a touto zmesou naplníme lyžicou papriky.
Naplnené papriky opatrne postavíme na plech, na vrch poskladáme plátok slaninky a papriku prikryjeme odrezaným kúskom papriky – takou ako keby čiapočkou 🙂
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov po dobu cca 40 minút. Po tomto čase „čiapôčky“ z paprík odložíme na tanierik a papriky necháme dopiecť ešte pár minút – aby sa zmes zapiekla a slaninka opiekla.
Upečené papriky podávame prikryté „čiapôčkou“ odrezanou z vrchu papriky 🙂
Ja som k týmto paprikám upiekla sladké zemiaky – v poslednej dobe ich máme veľmi v obľube.
Poznámka : Pri pečení paprík v pekáči si dávajte pozor, aby sa vám papriky neprevrátili. Mne sa to stalo a to, že sa mi dve nezbedné plnené papriky prevrátili na bok som si všimla v polovičke pečenia a musela som ich ratovať a opäť postaviť 😀 Avšak bola to moja chyba, pretože keby som piekla viac kusov, tak by som ich mala pekne jednu vedľa druhej a podopierali by sa navzájom, lenže takto som mala na plechu veľa miesta a papriky to zneužili 😀
Všetko ale dobre dopadlo a vychutnali sme si nakoniec toto jedlo tak ako sme plánovali 🙂
Ako posilniť imunitný systém stravou? Pozrite si jedálniček na 7 dní! - Efresh.sk
19. apríla 2020 @ 19:50
[…] slepačí vývar (zvyčajne ostane z nedele), plnená pečená paprika, varené zemiaky s petržlenovou […]
Ako posilniť imunitný systém stravou? Pozrite si jedálniček na 7 dní! - Grgyaprdy.sk
24. októbra 2020 @ 14:30
[…] slepačí vývar (zvyčajne ostane z nedele), plnená pečená paprika, varené zemiaky s petržlenovou […]