Kuracie soté
Určite každý z nás pozná klasiku akou je kuracie soté, no nedalo mi nepridať aj tento recept, pretože sa mi podarili krásne fotky, ktoré sa s mojim mobilom len tak nevydaria 😀 Nech sa páči, pozrite si receptík, fotky a hlavne nezabudnite vyskúšať uvariť! 🙂
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- kuracie prsia – 350 gramov,
- cibuľa – 1 väčšia,
- maslo alebo masť
- hladká múka – 1-2 PL,
- zelenina – mrazená alebo čerstvá – hrášok, mrkva, kukurica…
NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- mletá červená paprika
POSTUP
Najskôr si pripravíme všetky suroviny. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky alebo rezančeky, cibuľu si očistíme a pokrájame na kocky. Kto použije čerstvú zeleninu, tak samozrejme treba očistiť a nakrájať aj tú, no ja toto jedlo varím väčšinou s mrazenou zeleninou, kde v balíčku nájdeme pásiky mrkvy, hrášok, kukuricu a zelené fazuľkové struky.
Kuracie soté pripravujem výlučne na masle alebo domácej masti. Preferujem maslo, ktoré dodá tú správnu chuť 🙂
Do stredne veľkého hrnca si dáme roztopiť kus masla, na ktorom orestujeme nakrájanú cibuľu. Keď je dozlatova orestovaná, zaprášime ju 1-2 PL hladkej múky, popražíme a pridáme k nej na menšie kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré okoreníme mletým čiernym korením a dochutíme soľou. Chvíľu orestujeme, kým sa mäsko nezatiahne a následne pridáme zeleninu. Premiešame, ešte minútku osmahneme a zalejeme vodou. Prikryté necháme dusiť, kým mäsko nezmäkne a šťava nezhustne. Dochutíme podľa potreby. Soté podávame s ryžou či varenými zemiakmi. A opäť detail, ako pri každom recepte 🙂