Starý dobrý granadír
Granadír je klasika, ktorú každý už určite jedol, či už doma u mamičky alebo pripravený s láskou od starej mamy. Ja som ho však ešte nikdy nevarila. Dnes som po strašne dlhej dobe dostala naň chuť a keďže sme mali doma veľa zemiakov, pustila som sa do toho. Tu je môj recept.
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- zemiaky – 500 gramov,
- cestoviny – fliačky – 250 gramov,
- cibuľa – veľká – 1 ks,
- olej alebo masť – ja som použila kačaciu masť
NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- mletá rasca,
- mletá červená paprika
POSTUP
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Dáme ich uvariť do osolenej vody. Do menšieho hrnca dáme zovrieť mierne osolenú vodu, do ktorej následne dáme uvariť fliačky (alebo inú cestovinu). Cibuľu nakrájame nadrobno. Uvarené zemiaky scedíme a pridáme k nim aj uvarené a scedené fliačky.
Na menšiu panvicu si dáme rozpáliť olej alebo masť – my sme mali doma kačaciu masť, takže som použila tú 🙂 Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, chvíľu popražíme dozlatista a následne poprášime mletou červenou paprikou, mletou rascou, pridáme soľ a mleté čierne korenie. Túto cibuľovú zmes pridáme do hrnca k zemiakom a fliačkom a dôkladne premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou. Podávame s kyslou uhorkou 🙂