Najlepšia fašírka
Nedávno som pridala recept na vynikajúcu kôprovú omáčku. K nej sa najlepšie hodí výborná fašírka. Preto nebudem súkromník a podelím sa s vami aj o tento recept, ktorý je pomerne jednoduchý a výsledok je vynikajúci. Dúfam, že vám bude chutiť tak isto, ako aj mne. Nech sa páči.
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ INGREDIENCIE
- mleté bravčové mäso – 700 gramov,
- vajíčka – 7 ks,
- cibuľa – 1 ks,
- cesnak – 4-5 ks,
- pečivo – 2 ks (žemle, rohlíky atď.),
- plnotučné mlieko – 1 dcl,
- petržlenová vňať – za hrsť
NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
- vegeta (cca 1 PL),
- mletá červená paprika (cca 2 ČL),
- mleté čierne korenie (cca 1 ČL)
POSTUP
Postup je veľmi jednoduchý a rýchly, čo je super 🙂 Z daných surovín by nám mali vyjsť 2 fašírky cca 30 cm dlhé.
Pečivo si do misky natrháme na menšie kúsky a zalejeme ho mliekom. 3 vajíčka si dáme uvariť na tvrdo. Pokým sa vajíčka uvaria, pečivo vsaje všetko mlieko a pekne sa nám rozmočí.
Pomleté bravčové mäso si dáme do hlbšej misy. Pridáme zvyšné 4 surové vajíčka, rozmočené pečivo v mlieku, na jemno nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, mleté čierne korenie, vegetu a mletú červenú papriku.
Všetko poriadne premiešame. Nachystáme si pekáč, prípadne zapekaciu misu alebo plech, na ktorý si dáme alobal, ktorý jemne potrieme olejom (to aby sa nám fašírka nenalepila, lebo musím sa priznať, mne sa prvýkrát po upečení celkom ťažko oddeľovala od alobalu).
Na alobal dáme polovicu zmesi a rukami tvarujeme fašírku, na ktorú potom dáme 3 uvarené vajíčka, ktoré následne zakryjeme zvyškom zmesi. Zatočíme do alobalu a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov približne na hodinu. Po tomto čase by mala byť hmota tuhá a upečená, fašírku však treba ešte nechať zapiecť, aby mala chrumkavý povrch 🙂 Preto ju odbalíme z alobalu (stačí odokryť vrch a alobal nechať v pekáči) a dáme zapiecť ešte na pár minúť (cca 15-20 – treba to sledovať), aby sa krásne sfarbila.
Lepšiu foto nemám, len takúto s vynikajúcou kôprovou omáčkou 🙂