Feniklová polievka so stonkovým zelerom a ružičkovým kelom
Nepamätám si, že by som niekedy v živote jedla fenikel. Keď som na tento recept narazila, vôbec som si netrúfala povedať, či to bude jedlé a či nie. No človek nezistí, kým neskúsi. Preto som sa rozhodla, že túto polievku uvarím, veď čo, prinajhoršom to bude prvý aj poslednýkrát, čo ju spravím 😀 Ale nie, nebude. Veľmi nám chutila. Pozrite si aj vy tento zaujímavý recept.
pOTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- fenikel – 1 ks,
- stonkový zeler – 2 stonky,
- mrkva – 1 ks,
- ružičkový kel – podľa chuti, približne 7 ks,
- kúsok masla
na dochutenie podľa svojej chuti
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- oregano
POSTUP
Opäť jedna rýchla polievočka. Mrkvu, stonkový zeler a fenikel si nakrájame na menšie kúsky.
Do menšieho hrnca si dáme roztopiť kúsok masla, na ktorom nakrájanú zeleninu orestujeme. Všetko dochutíme soľou a korením. Po približne 5-10 minútach zalejeme vodou tak, aby nám zakryla zeleninu.
Varíme približne 15 minút. Následne všetko rozmixujeme (ja som použila svojho kuchynského robota a mixovala som zeleninu len pár sekúnd, aby mi v polievke zostali aspoň malé kúsky mrkvy, feniklu a zeleru).
Do rozmixovanej zeleniny pridáme ružičkový kel, polievku privedieme do varu a varíme, pokým kel nie je mäkký (cca 10 minút). Na záver pridáme oregano podľa svojej chuti, premiešame a môžeme podávať.