Cestoviny ako bryndzové halušky
Dostali sme chuť na bryndzové halušky. Potom som si spomenula na dve prekážky, ktoré máme a to: nemáme bryndzu, nemáme haluškovač a bez neho si na halušky (zatiaľ) netrúfam. Možno to bola len taká z núdze cnosť, ale výsledok bol skvelý. Veď posúďte sami.
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ INGREDIENCIE
- cestoviny – 80 až 100 gramov v surovom stave na 1 porciu
- väčšiu cibuľu – 1 ks,
- klobásku – jednu nožičku,
- údenú slaninku alebo údené mäsko – 200 gramov,
- kyslú smotanu – 300 ml,
- syr – 150 gramov
na pomoc pri varení potrebujeme
- vodu,
- čajovú lyžičku soli,
- trošku oleja/bravčovej masti
Postup
Do hrnca s vopred osolenou vodou si dáme variť cestoviny. Na 100 gramov cestovín sa odporúča použiť aspoň liter vody. Pokým sa nám varia cestoviny, na troške masti alebo oleja si speníme cibuľu, do ktorej pridáme na kocky nakrájanú slaninu a klobásku. Necháme vyškvariť. Na tanier si nastrúhame syr.
Uvarené cestoviny zlejeme a necháme v hrnci, do ktorého pridáme osmaženú cibuľu so slaninou a klobáskou, spolu s výpekom. Poriadne premiešame s cestovinami.
Pridáme kyslú smotanu a nastrúhaný syr a opäť premiešame.
Zuzana
12. apríla 2015 @ 12:01
V sobotu som robila. Zmizli rýchlosťou blesku. Supeeer. Ďakujem za inšpiráciu. 😀
simonka
17. apríla 2015 @ 20:23
Tak to ma veľmi teší, že chutilo 🙂 Toto jedlo bolo pôvodne taká z núdze cnosť, ale určite ho budem robiť častejšie, je to rýchle, dobré a celkom sýte. Nabudúce skúsim asi aj s tvarohom 😉