Cestoviny s mletým mäsom a sušenými paradajkami
Cestoviny milujem na všetky možné spôsoby. Keď som natrafila na tento recept, podľa ingrediencií vyzeralo toto jedlo na môj vkus dosť divoko, no povedala som si, že ho predsa len vyskúšam. A neoľutovala som. Cestoviny s mletým mäsom a sušenými paradajkami sú zaujímavou variantou na prípravu cestovín a tipom na ľahký a rýchly obed.
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- mleté mäso hovädzie – 500 gramov,
- cibuľa – 1 ks,
- cesnak – 3 strúčiky,
- cestoviny penne – 500 gramov,
- sušené paradajky – za hrsť,
- biele víno suché – 50 ml,
- smotana na šľahanie – 250 ml,
- mrazený hrášok – za hrsť,
- syr grana padano – na posypanie,
- olivový olej,
- čerstvá bazalka – za hrsť
NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
- soľ,
- mleté čierne korenie
POSTUP
Najskôr si postavíme variť osolenú vodu na cestoviny. Cibuľu a cesnak si očistíme, nasekáme nadrobno a v hlbšej panvici orestujeme na olivovom oleji. Na zlatohnedú cibuľu s cesnakom pridáme mleté mäso, ktoré dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pokým restujeme mäso, dáme si do vriacej vody uvariť cestoviny podľa návodu. Uvarené cestoviny scedíme.
Do zatiahnutého mäsa pridáme sušené paradajky, ktoré si vopred nasekáme na menšie kúsky. Všetko podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Ďalej do panvice prilejeme sladkú smotanu, pridáme hrášok a necháme prejsť varom. Na záver k mäsovo-smotanovej zmesi pridáme cestoviny a na hrubo nasekané lístky čerstvej bazalky. Premiešame a odstavíme z plameňa.
Cestoviny servírujeme posypané nastrúhaným syrom, prípadne ešte ozdobené lístkami čerstvej bazalky.