Kučeravá polievka
Tento názov som vymyslela podľa použitej ingrediencie, ktorou je petržlen vňaťový – kučeravý. Veľmi sa mi páči, ako vyzerá, krásne oživí jedlo, ktoré je potom také veselé, ako naša panvička 😀 . Vďaka maslu má polievka úžasnú maslovú chuť, ktorú zbožňujem.
potrebujeme
základné ingrediencie
- zeleninová zmes – buď mrazená alebo čerstvá zelenina, podľa vlastnej fantázie (ja som použila mrkvu, hrášok, kukuricu, červenú papriku, karfiól – taký mix),
- maslo – 100 gramov,
- kučeravý petržlen vňaťový,
- čierne korenie celé – 4 guľôčky
na dochutenie podľa svojej chuti
- vegeta (Podravka), prípadne len soľ,
- mleté čierne korenie
Pre toho, kto nevie, tak kučeravý petržlen vyzerá takto 🙂
postup
Do hrnca si pripravíme maslo, ktoré necháme roztopiť. Následne na ňom orestujeme zeleninu, ktorú máme k dispozícii, ja som použila taký mexický mix, ktorý som chcela minúť, doložila som kúsky karfiólu 🙂 a pridala som aj čerstvú mrkvu, ktorú sme mali doma. Ďalej pridáme na kúsky natrhaný kučeravý petržlen a chvíľu podusíme.
Zalejeme vodou a pridáme guľôčky celého čierneho korenia a varíme na miernom plameni, len takpovediac necháme polievku prebublávať, aby nám zmäkla zelenina a kučeravý petržlen, ale nevaríme nejako prudko.
Podľa potreby dolejeme viac vody, dochutíme troškou vegety, prípadne len soľou a kto má rád korenisté polievky, tak aj štipkou mletého čierneho korenia.
A kučeravá polievočka je na svete 🙂