Kuracie kúsky na spôsob Stroganov
Kto máte radi kombináciu mäsa a omáčky zo smotany, kyslých uhoriek a horčice, prídete si v tomto recepte na svoje. Toto jedlo som varila na obed už dosť dávno, no akosi nebol čas pridať ho medzi moje recepty. Dnes, ako som sa rozhodla oprášiť moje staré fotky jedál, ktoré ešte nezahliadli svetlo sveta Veselej panvičky, začali sa mi až slinky zbiehať , pri spomienke na chuť tohto výborného jedla. Pomyslela som si: A o toto som vás chcela ochudobniť, fanúšikovia moji? Tak to teda nie! Nech sa páči, s radosťou vám predstavujem tento vynikajúci pokrm 🙂
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- kuracie prsia – 700 gramov,
- cibuľa – 1 ks (veľká),
- čerstvé šampiňóny – 6 ks,
- zavárané uhorky – 4 ks,
- sladká smotana – 250 ml,
- olej – 1 PL
NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
- worcestrová omáčka,
- kečup,
- horčica,
- soľ,
- mleté čierne korenie
POSTUP
Tento receptík je veľmi rýchly a zároveň neskutočne chutný!
Pripravíme si hrniec, stačí menší. Cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kúsky a v hrnci ju na rozpálenom oleji opražíme do sklovita. Kým sa nám restuje cibuľka, kuracie prsia si nakrájame na kocky a šampiňóny taktiež pokrájame na menšie kúsky. K cibuli pridáme kuracie mäso, chvíľku ho restujeme a následne pridáme do hrnca aj pokrájané šampiňóny. Spolu prikryté pokrievkou podusíme do mäkka – cca 10-15 minút by malo stačiť. Podľa potreby pridáme troška vody.
Na záver si na kocky nakrájame kyslé uhorky a pridáme ich do hrnca spolu s horčicou a troškou kečupu. Horčice som dala viac, približne 3-4 PL, kečupu menej, cca 2 PL. Vo finále mäsko zalejeme sladkou smotanou, dochutíme ho soľou, mletým čiernym korením a worčestrovou omáčkou (cca 1 PL), necháme ešte chvíľu prevariť a môžeme podávať s ryžou alebo zemiakmi, prípadne s kuskusom – my sme si mäsko dali s kuskusom, ktorý nám zvýšil z predošlého dňa. Ako prílohu môžeme podávať kyslú uhorku (kto by jej mal málo v mäse 🙂 ).