Kuracie prsia na kapari s basmati ryžou
Tento recept som už raz varila, no niekde sa mi zatúlali fotky a nedávno som si naň spomenula, tak som si povedala, že ho spravím opäť a pridám ho konečne aj sem. Nakoniec bol však kuchárom môj priateľ, pretože ja som šla cvičiť 😀 No Jurko je veľmi šikovný a všetko zvládol perfektne! Veď posúďte sami.
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- kuracie prsia – 2-3 ks,
- kapari – 85 gramov,
- maslo – 100 gramov,
- olivový olej – 6 lyžíc,
- petržlenová vňať – nasekaná čerstvá alebo sušená – 2-3 PL,
- kurací vývar – 0,6 dcl,
- hladká múka – na obalenie mäsa – cca 50 gramov
Na dochutenie podľa svojej chuti
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- citrónová šťava – cca z 1/2 menšieho citróna
POSTUP
Kuracie prsia si opláchneme a nakrájame na tenšie plátky. Obalíme ich v hladkej múke a pripravíme si panvičku, na ktorej necháme rozpáliť olivový olej, v ktorom prsia prudko opečieme z každej strany cca 3-4 minútky. Keď sú prsia opečené, vyberieme ich na tanier a odložíme. Do výpeku nalejeme kurací vývar. My sme tentokrát nemali po ruke ten pravý kurací, tak sme použili bujón. Do vývaru pridáme maslo, kapary, ktoré sme si pred tým prepláchli vo vode, citrónovú šťavu a pridáme soľ a mleté čierne korenie na dochutenie omáčky. Do šťavy pridáme naspäť kuracie prsia a podusíme ich domäkka. Keďže kuraciemu mäsu veľa netraba, tento recept máte pripravený ozaj za pár minút (cca 20 min.).
Mäsko s omáčkou podávame s ryžou – ja som k nemu pripravila Basmati ryžu, ktorú pred povarením párkrát opláchneme vo vlažnej vode.
Pripravujem ju takto:
Do hrnca vložím prepláchnutú ryžu, ktorú zalejem vriacou vodou cca 5 cm nad ryžu. Prikryjem pokrievkou, trošku osolím, privediem opät k varu a na miernom plameni prikryté varím cca 12 minút domäkka. Podľa potreby občas dolejem vodu, premiešam. Ryža vsaje všetku vodu a zrniečka sa nelepia, je pekne sypká a chutí výborne – aspoň my ju máme veľmi radi 🙂
Nech sa páči, kuracie prsia s kapari a ryžou basmati 🙂