Labužnícka vajíčková nátierka
Občas neviem, čo na raňajky. Áno, samozrejme, chutia mi kupované šaláty či nátierky, ale pri pomyslení na to, čo všetko sa v nich nachádza, nemám chuť ich jesť deň čo deň. Občas je fajn pripraviť si domácu nátierku a ešte lepšie je, keď máte svoje domáce pečivo, na ktoré si ju môžete natrieť a s chuťou vychutnať. Vyskúšajte túto nadýchanú nátierku a ak si trúfate, tak i nejaké to domáce pečivo, na ktoré receptíky taktiež nájdete na mojom blogu .
potrebujeme
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- vajíčko – 3 ks,
- tvaroh jemný – (vo vaničke) – 250 gramov,
- menšia cibuľa – 1/2 až 1 ks,
NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- horčica,
- kečup
POSTUP
Vajíčka si dáme variť do vody. Keď začne voda vrieť, povaríme približne 10-12 minút. Zatiaľ si do misky pripravíme tvaroh, ktorý vymiešame s na jemúčko nakrájanou cibuľou (ja som použila strúhadlo na syr, na ktorom som postrúhala polovičku menšej cibule).
Uvarené vajíčka ošúpeme, prekrojíme na polovičky a necháme ich chvíľu vychladnúť. Žĺtky z vajíčok vydlabeme do misky, kde ich vymiešame s tvarohom a cibuľkou. Bielka nakrájame na menšie kocky a tiež ich pridáme do misky k ostatným surovinám. Podľa chuti ochutíme štipkou soli, štipkou mletého čierneho korenia, horčicou (ja som dala tak 1 PL), kečupom (troška – 1-2 ČL) a poriadne premiešame.
Panvička radí
Táto nátierka je najlepšia, keď ju necháme chvíľu odstáť v chladničke a podávame ju na domáce pečivo, napríklad na škandinávsky ražný chlieb 🙂