Morčacie prsia v slaninkovom župane so smotanovo-syrovou omáčkou a pestrofarebným šalátom
Keďže nám zostali tri morčacie rezne, ktoré som nepoužila pri príprave morčacích pŕs plnených camembertom, rukolou a brusnicami, pozrela som sa do chladničky, čo v nej nájdem a skombinujem, no a ďalší chutný recept bol na svete. Inšpirujte sa ním aj vy. Nech sa páči.
potrebujeme
základné suroviny
- morčacie prsia – 480 – 500 gramov,
- smotana šľahačková – 250 ml,
- vajíčko – 2 ks,
- syr – tvrdý , ja som použila klasický cheddar a cheddar syr ochutený bylinkami a cesnakom, môžete použiť aj eidam alebo iný syr podľa svojej chuti,
- slanina – plátky – 250 gramov (ja som použila anglickú údenú)
na dochutenie podľa svojej chuti
- mleté čierne korenie,
- chilli prášok
na vymazanie zapekacej misy
- olivový olej
postup
Morčacie prsia si umyjeme a naklepeme na tenšie plátky. Pripravíme si zapekaciu misu či pekáč, ktorý vymažeme troškou oleja. Vezmeme si plátok slaniny a začneme ju omotávať odkraja okolo mäsa, potom vezmeme druhý plátok a takto pokračujeme, až pokým omotáme celé mäso. Následne omotáme ďalšie a ďalšie. Všetko uložíme do pripraveného pekáča.
Vo väčšej mise si pripravíme zmes, ktorú vylejeme na obalené mäso. Vyšľaháme si dve vajíčka, do ktorých vylejeme šľahačkovú smotanu. Nastrúhame si syr a nasypeme ho do misy. Ja som použila klasický cheddar a troška som na vrch rozmrvila aj ochutený bylinkový syr. Pridáme troška mletého čierneho korenia a kto má rád, tak aj štipku chilli. Takto pripravenú omáčku vylejeme na mäso…
…a dáme zapiecť pokým nemáme na vrchu peknú syrovú kôrku 🙂 Cca tak 35-40 minút na 180 stupňoch.
PANVIČKA RADÍ
Toto jedlo podávame s čímkoľvek, na čo máme chuť. My sme boli prejedení zemiakov, či ryže, tak som urobila takýto pestrofarebný zeleninový šalátik.
Použila som:
- rajčiny,
- šalátovu uhorku,
- ľadový šalát,
- červenú kapustu,
- kučeravý petržlen,
- balsamico ocot
A podávame 🙂 .