Morské plody chutne, rýchlo a jednoducho
V mrazničke som našla sáčok kreviet a veľký balík mušlí s kalamárom, tak som si povedala, že treba urobiť miesto na iné suroviny, ktoré sa chystám nakúpiť. Tento recept nie je žiadne kulinárske umenie, ale v jednoduchosti je krása a menej je niekedy viac. No musím povedať, že sme si úžasne pochutili. Receptík pre vás nájdete tu.
potrebujeme
základné suroviny
- mrazená zmes morských plodov – ja som použila 300 gramový balík kreviet a 450 gramový balík mušlí a kalamárov
- citrón – 1 ks,
- petržlenová vňať – čerstvá – zväzok,
- cesnak – 3 strúčiky,
- maslo – 50 gramov
na dochutenie podľa svojej chuti
- soľ,
- mleté čierne korenie
Morské plody, ktoré som mala kúpené ja, mali na obale napísané, že sú už uvarené a zmrazené a stačí ich len na hodinu a pol až dve hodiny pred konzumáciou vybrať, nechať rozmraziť, scediť cez sitko od prebytočnej vody a konzumovať. No ale na toto žalúdok nemám a asi by mi to ani nešlo dolu krkom, takže pekne krásne som ich nechala rozmraziť a následne som ich tepelne upravila. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly.
Na hlbokú panvicu dáme rozpustiť kus masla, na ktorom potom jemne orestujeme pretlačený alebo najemno nastrúhaný cesnak – ale len chvíľku, aby sa nám neprepálil. Ďalej pridáme morské plody, ktoré dusíme cca 7 minút. Za ten čas si môžeme nadrobno nasekať petržlenovú vňať a vyšťaviť do misky cez sitko citrón (aby sme šťavu zbavili zrniečok – predsa nechceme, aby nám chrúmali v ústach, keď budeme večerať 😀 ).
Do podusených morských plodov na masle a cesnaku pridáme šťavu z citróna, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a posypeme nasekanou sviežou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvo upečeným pečivom – my sme si dali také mini bagetky, ktoré domov nosím z práce a pečieme si ich v rúre cca 5 minút do chrumkava 🙂
VESELÁ PANVIČKA VÁM PRAJE DOBRÚ CHUŤ!