Pečená ryba so šalotkovým dresingom a dusenou zeleninou
V tomto recepte nejde ani tak o tú rybu, keďže už tu podobný recept mám ( Losos na masle so zeleninovým kuskusom a zelenými fazuľkovými strukmi ) ale chcem sa s vami podeliť o tento vynikajúci dresing k rybe, na ktorý som natrafila na obale čerstvej petržlenovej vňate! Bol proste famózny! 🙂 Rybku potom netreba ani nejako extra dochucovať, pretože dresing spraví všetko za vás a ako sa hovorí – menej je niekedy viac 😉
potrebujeme
základné suroviny
- ryba – losos, treska – 1 kg,
- mrazená zelenina – brokolica, karfiól, mrkva, zelené fazuľkové struky – 1 kg,
- maslo
na dochutenie podľa svojej chuti
- korenie na ryby/soľ/mleté čierne korenie
základné suroviny na famózny dresing k rybe pre 2 osoby
- šalotka najemno nasekaná – 1 PL
- čerstvá petržlenová vňať najemno nasekaná – 1 PL,
- citrónová šťava – 1 PL,
- olivový olej – 2 PL,
- med – 1 ČL
Rybu si dáme na plech či pekáč a jednoducho len dochutíme štipkou soli a mletého čierneho korenia, či korením na ryby a poukladáme na ňu plátky masla. Netreba však veľmi dochucovať, keďže si k rybke pripravíme vynikajúci citrónovo-petržlenový dresing so šalotkou! 🙂
Rybu dáme piecť do rúry na cca 180 stupňov po dobu 35 minút. Zatiaľ si podusíme zeleninu/uvaríme ju. Ja to robím tak, že si dám zovrieť hrniec plný vody so štipkou soli, keď voda vrie, pridám mrazenú zeleninu – tentokrát sme mali zmes mrkva-brokolica-karfíól a zeleninu varím do zmäknutia, následne ju scedím a pridám kúsok masla, prikryjem pokrievkou a nechám roztopiť. Tak isto pripravujem aj zelené fazuľkové struky – milujem ich, keď sú také maslové! 🙂
Pokým sa nám pečie ryba a varí zelenina, pripravíme si úžasný dresing. Všetky suroviny uvedené v zozname „Základné suroviny na famózny dresing k rybe pre 2 osoby“ zmiešame v miske a necháme v chladničke prikryté odstáť. Následne podávame k rybe. Užite si to!