Rýchla jahodová bublanina
Jednoduchý a rýchly koláčik k poobednej kávičke, či na ráno k čaju, čo je to? No predsa bublanina. Kto by ju nepoznal? Táto je navyše s čerstvými jahodami, no ak zrovna nie je ich sezóna alebo ich nemáte ako zohnať, určite bude vynikajúca aj s iným vašim obľúbeným ovocím 🙂
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- polohrubá múka – 500 gramov,
- práškový cukor – 350 gramov,
- mlieko – 300 ml,
- vajce – 4 ks,
- olej – 200 ml,
- kypriaci prášok – 1 ks,
- sóda bikarbóna – 1/2 ČL,
- čerstvé jahody – podľa potreby
POSTUP
Príprava tohto koláčika je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla. Do misy, v ktorej budeme miešať cesto dáme mlieko, vajcia, olej a cukor. Všetko spolu metličkou vymiešame. Ďalej pridáme polohrubú múku, kypriaci prášok a sódu. Dôkladne premiešame a vylejeme na hlboký, maslom vymazaný a múkou vysypaný plech. Na cesto naukladáme čerstvé jahody pokrájané na plátky. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C po dobu cca 30-35 minút. To, či je koláč upečený vyskúšame dreveným špáradlom, ktorým pichneme do stredu koláča. Keď bude čisté, jahodová bublanina je upečená. Necháme ju ešte vychladnúť a môžeme krájať a podávať ku kávičke, čaju či mlieku – komu sa čo hodí 🙂 Môžeme ju taktiež posypať práškovým cukrom.