Šalát z kyslej kapusty
V chladničke som mala ešte sáčok kyslej kvasenej kapusty a zrovna som natrafila na recept, kde sa táto pochúťka dá využiť vo forme šalátu, ktorý je vhodný buď ako príloha k mäsu, alebo len tak samotný na raňajky či ľahkú večeru. Skúsite si ho pripraviť doma aj vy?
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- kyslá kapusta – 500 gramov,
- biely jogurt – 1 kelímok,
- kyslá smotana – 1 kelímok,
- horčica – 3 PL,
- hydinová saláma – 250-300 gramov,
- jarná cibuľka – 2-3 ks alebo 1/2 klasickej cibule,
- majonéza – 1/2 menšieho pohárika,
- kukurica – 1 menšia konzerva,
- eidam alebo iný tvrdý syr – 200 gramov
NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
- soľ,
- mleté čierne korenie,
POSTUp
Pripravíme si hlbšiu misu. Kvasenú kapustu nakrájame na menšie pásiky a vložíme do misky. Pridáme k nej kyslú smotanu, biely jogurt, horčicu a majonézu. Ďalej pridáme odkvapkanú kukuricu z konzervy. Syr nastrúhame na hrubšom strúhadle a hydinovú salámu nakrájame na väčšie kocky. Pridáme do misky. Na záver už len pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku (ja som ju nakrájala celú, aj so zelenou časťou – cibíkmi), dochutíme soľou a mletým čiernym korením a všetky suroviny dôkladne premiešame. Šalát je vynikajúci dobre vychladený a hodí sa či už k mäsu (nepamätám sa presne, ale tuším sme si k nemu robili kuracie prsia na prírodno na grilovacej panvici) alebo len tak samotný na raňajky, olovrant, či ľahkú večeru.
A opät detail ako pri každom recepte 🙂