Šunkový šalát s ananásom a zelerom
Jeden z ďalších receptov na šalátik vhodný na raňajky alebo len tak na ľahkú večeru, či obed, počas horúcich letných dní
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- šunka – 200 gramov,
- ananás na kocky – 1 stredne veľká konzerva,
- kukurica – 1 stredne veľká konzerva,
- zaváraný zeler – 1 pohárik,
- pór – 1 ks,
- tvrdý syr – 150 gramov,
- kyslá smotana – 1 malý kelímok,
- majolka – 1/2 z menšieho pohárika
NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
- soľ,
- mleté čierne korenie
POSTUP
Pripravíme si hlbšiu misu, v ktorej sa nám budú všetky suroviny na šalát dobre premiešavať.
Najskôr si na kolieska nakrájame pór (ja som použila aj kúsok zo zelenej časti), ktorý vložíme do misy. Ďalej si na kocky nakrájame šunku – použila som výberovú šunku s vysokým podielom mäsa, ktorú som pridala do misy k póru. Kukuricu, ananás a zeler si scedíme a pridáme k surovinám. Na záver pridáme nastrúhaný tvrdý syr.
V tejto časti receptu je na vás, či použijete či už biely jogurt alebo kyslú smotanu spolu s majolkou, alebo pre diétnejšiu a zdravšiu verziu použijete len biely jogurt. Ja som neodolala myšlienke dať do šalátu aspoň troška majonézy, takže som si kúpila maličký pohárik majolky a použila som z neho aspoň polovičku. Predsa len, tá chuť je troška iná a lepšia s ňou ako bez nej 🙂 Aby som to troška vyvážila, pridala som malý kelímok kyslej smotany. Ďalej už len zostáva šalát dochutiť podľa svojej chuti – troškou soli a mletým čiernym korením. Všetko dôkladne premiešame, prikryjeme a dáme do chladničky odstáť a vychladiť – vtedy je šalátik eňo-ňuňo 🙂
Podávame s pečivom. A ešte detailnejšia foto 🙂